Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
€15,-
160 pagina`s Hardcover Vrouwenleven
Sander Donkers vult de voorpagina van de Volkskrant met stukjes over zijn Rotterdamse tante Jo. Nu heeft hij een boek geschreven over zijn bijzondere tante. De eerste 50 exemplaren zijn gesigneerd. Wees er snel bij, want OP=OP!
Getoonde prijzen zijn excl. €2,95 verzendkosten. De levertijd bedraagt 1 à 2 dagen.

Tante Jo

Sander Donkers vult de voorpagina van de Volkskrant met stukjes over zijn Rotterdamse tante Jo. Nu heeft hij een boek geschreven over zijn bijzondere tante, die de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde.

‘Een trap boent men van boven naar beneden, anders maak je met je knieën de net verrichte arbeid ongedaan. In de tijd dat de traptreden moesten drogen nam Tante Jo dan het bushokje voor de deur even mee.'

Johanna Adriana Roelofs, 'Tante Jo', werd geboren in het jaar nadat de tram elektrisch werd. Ze groeide op in het vooroorlogse Rotterdam in een gezin met zeven kinderen, maar zou nooit in de gelegenheid komen zelf een gezin te stichten. En er liep wel meer niet zoals ze het gehoopt had.

Als eind jaren zestig in Amsterdam haar achterneef Sander wordt geboren, neemt haar leven een onverwachte wending. Terwijl Sanders ouders de veranderende tijdgeest in het 'magies sentrum' omarmen, ontfermt zij zich over hem en houdt elk weekend in huize Donkers de boel aan kant. Daadkrachtig, eigengereid, maar ook ietwat wereldvreemd bewoog zij zich door het leven, immer met een poetsdoek in de hand.

Tante Jo is een standbeeld voor een verdwenen menstype, en vertelt op liefdevolle en geestige wijze het verhaal van een (on)alledaags vrouwenleven in de twintigste eeuw.

Sander Donkers| 160 pagina’s  | Hardcover | Nederlands 

Sander Donkers
Sander Donkers (1967) is journalist, schrijver en columnist voor de Volkskrant. Hij schreef eerder HAY, de biografie van Barry Hay, en het boek Lipstick Sunset. Hij won zowel de Pop Media Prijs, de Jip Golsteijn Journalistiekprijs als de De Tegel.

De eerste 50 exemplaren zijn gesigneerd door Sander Donkers. Wees er snel bij, want OP=OP!

;
€15,
00