Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Stamping Ground voor thuis

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Stamping Ground

Het is vrijdag 26 juni 2020 precies 50 jaar geleden dat honderdduizend muziekliefhebbers zich verzamelden voor het legendarische Holland Pop Festival in het Kralingse Bos, het eerste grote meerdaagse popfestival van Nederland (en Europa). De film zal te zien zijn in de niet eerder vertoonde Directors Cut van regisseur George Sluizer. EYE Film heeft recent, in samenwerking met de erven Sluizer, de beelden en de audio van de film geheel gerestaureerd. Het publiek kan Stamping Ground en daarmee het festivalgevoel in volle glorie herbeleven. Daarmee is het 50-jarig jubileum van Stamping Ground niet alleen een feestje, maar het is dit jaar daarmee ook het enige popfestival dat te zien zal zijn deze zomer in Nederland. Zie hier welke bands en artiesten te zien zijn.

Het Nederlandse antwoord op WOODSTOCK

In 1970 vond in Kralingen het 1e popfestival in Nederland plaats; het Holland Pop Festival. Regisseur George Sluizer maakte hier een concertfilm die de titel Stamping Ground kreeg. Het festival vond plaats op 26,27 en 28 juni 1970, het is dit jaar dus precies 50 jaar en dat moet gevierd worden.

Met een ongekende line-up van artiesten als Pink Floyd, Santana, The Byrds, Jefferson Airplane, Canned Heat en vele anderen was het Holland Pop Festival het Nederlandse antwoord op WOODSTOCK dat een jaar eerder in de VS gehouden was. Ruim 100.000 bezoekers ervaarden een weekend lang peace love and happiness. De gemeente Rotterdam wist zich geen raad met dit evenement en stond alles oogluikend toe, de politie keek weg. Regisseur George Sluizer legde niet alleen vele unieke live-optredens vast, ook heeft hij het jaren 70 tijdsbeeld vastgelegd in zijn film. De muziekoptredens en sfeerbeelden zijn versneden met enkele interviews met de aanwezige bandleden, die al net zo bezig blijken met vrede, liefde en spiritualiteit als het publiek. Sluizer maakte zijn film samen met een groep jonge startende filmmakers als Jan de Bont en Theo van der Sande.

83 minuten | kleur | DCP | Engels gesproken

Om de film te bekijken, heb je een voucher en account op Pathé Thuis nodig. Je hebt keuze uit twee vouchers, je kunt namelijk de film huren (waarna je deze binnen een aantal uur moet bekijken) of je kunt de film kopen. Lees hier hoe het werkt.

;

Handig om te weten

Artiesten en bands

Santana

Al Stewart

Canned Heat

Quintessence

Jefferson Airplane

It’s A Beautiful Day

Pink Floyd

Country Joe

Dr John

Family

T.Rex

The Byrds

The Flock

Soft Machine

Hoe werkt het?

Koop je voucher voor het huren óf kopen van de concertfilm van Stamping Ground en verzilver deze op 26, 27 of 28 juni 2020. Als je de film hebt gehuurd is alleen op deze dagen Stamping Ground te bekijken via Pathé Thuis. Als je de concertfilm hebt aangekocht, kun je deze kijken wanneer je wilt via Pathé Thuis.

Vanaf