Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Stabat Mater - Pergolesi

(Tijdelijk) niet beschikbaar

Stabat Mater – Vivaldi

Het Stabat Mater van de in Venetië geboren barokcomponist Antonio Vivaldi  (1678–1741) betreft een kamercantate voor alt, strijkorkest en orgel uit 1712. Het kan worden beschouwd als één van de belangrijkste composities van de Italiaanse kerkmuziek uit de 18e eeuw. De zeer getalenteerde alt Melina Meschkat is het Stabat Mater van Vivaldi op het lijf geschreven met haar prachtige heldere barokstem.

Stabat Mater – Boccherini 

Het Stabat Mater van Luigi Boccherini  (1743-1805) is geschreven voor sopraan solo en strijkkwintet. Het transparante en intieme karakter in samenhang met prachtige zanglijnen past uitstekend bij de ijle sopraanstem van Olga Zinovieva. Een onbekend juweel in de barokmuziek welke u ongetwijfeld zal raken.

Stabat Mater – Pergolesi

Giovanni Pergolesi (1710-1736) had een zwakke gezondheid. Toen hij op 26-jarige leeftijd zijn einde voelde naderen componeerde hij zijn meest beroemde compositie: Stabat Mater. Het werk staat bol van emoties maar eindigt vreugdevol met het Paradisi Gloria (de glorie van het Paradijs). Pergolesi schreef het werk voor twee solostemmen. De uitzonderlijke zangstemmen van sopraan Olga Zinovieva en alt Melina Meschkat staan garant voor een verfijnde uitvoering. In de duetten zijn ze in staat een pure en emotionele lading mee te geven.

Hoboconcert in d-mineur - Marcello

The Bach Ensemble of the Netherlands bestaat uit de top van de Europese barok musici. Zij bespelen authentieke barokinstrumenten. De afwijkende opbouw, de darmsnaren, de historische strijkstok en manier van spelen leidt tot een heldere en transparante klank. De Braziliaanse hoboïst Beto Caserio soleert in een instrumentaal intermezzo: het beroemde Hobo Concert in d-mineur van Alessandro Marcello (1684-1750).

Musici 

Olga Zinovieva, sopraan | Melina Meschkat, alt | Beto Caserio, hobo

The Bach Ensemble of the Netherlands
Enrique Gómez-Cabrero Fernández – viool
Valerio Latartara – viool
Eirini Stratigoloulou – altviool
Tomas Kardos – cello
Linda Paulino – contrabass
Joao Rival - orgel
Pieter Jan Leusink, dirigent

;

Praktische informatie

Concertagenda 

29 januari Marekerk Leiden 13:30
30 januari Janskerk Utrecht 14:15
5 februari Grote Kerk Zwolle 13:30
6 februari Catharinakerk Eindhoven 13:30
12 februari Laurenskerk Rotterdam 13:30
13 februari Jh. Bosch Artcenter Den Bosch 13:30
19 februari Martinikerk Groningen 13:30
20 februari Stevenskerk Nijmegen 13:30
6 maart Grote Kerk Den Haag 13:30