Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Salvador Dalí Schilderij 'De meditatieve roos'

€405,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Salvador Dalí was dol op het verwerken van oude mythologische connecties in zijn schilderijen. In de Griekse mythologie werd de godin van de liefde, Aphrodite, met een witte rozenstruik geboren uit het schuim van de zee.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Salvador Dalí

Salvador Dalí was dol op het verwerken van oude mythologische connecties in zijn schilderijen. In de Griekse mythologie werd de godin van de liefde, Aphrodite, met een witte rozenstruik geboren uit het schuim van de zee. De roos kreeg de rode kleur alleen door het overspel van Aphrodite met de prachtige Adonis. Op weg naar haar stervende minnaar stapte Aphrodite in rozendoornen en kleurde ze de witte rozen rood met haar bloed. De witte roos staat hierdoor symbool voor de zuiverheid van de liefde, terwijl rode rozen verlangen en passie symboliseren. Het symbool van de roos staat niet alleen voor de liefde, maar ook voor geheimhouding. 'Sub rosa', dat wil zeggen 'onder de roos', sprak men in de middeleeuwen wanneer iemand iets in het geheim wilde zeggen. De roos werd het teken van geheime genootschappen en raadsels. Het is daarom geen toeval dat de roos ook boven Dalí's wereld zweeft...

Origineel: Mr. and Mrs. Arnold Grant Collection, New York.

Hoogwaardige reproductie volgens de Fine Art Giclée-methode met de hand op 100% katoenen kunstenaars canvas en als een origineel schilderij opgespannen op een houten spanraam. Het motiefoppervlak wordt gekenmerkt door een zichtbare, fijne canvasstructuur, met de hand verzegeld met vernis. Een fraaie massief houten lijst maakt het verfijnde totaalbeeld compleet. Formaat 72 x 60 cm. Exclusieve Ars Mundi-editie. Levertijd 1 tot 2 weken.

;
€405,
00