Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Rotterdam vanuit de wolken

+ FOTO MET STEMPEL €39,95
315 foto`s 304 pagina`s Luxe uitgave
Rotterdam, van Hoek van Holland en Maasvlakte tot Bolnes. Een nostalgische vogelvlucht door de jaren heen. Niet eerder zijn zo veel Rotterdamse wijken vanuit de hoogte in één boek gepubliceerd. Alles is herkenbaar, maar je beseft ook: wat is er in die halve eeuw ongelofelijk veel veranderd.
Gratis verzending. Levertijd bedraagt 1 à 2 werkdagen.

Rotterdam vanuit de wolken

Parels uit de Hofmeester-collectie Bart Hofmeester (1921-2001) was een van de pioniers van de commerciële luchtfotografie. Vanaf begin jaren 50 koos hij zo vaak als mogelijk het luchtruim. Vanaf vliegveld Zestienhoven legden hij en zijn bedrijf AeroCamera gedurende tientallen jaren Nederland van boven vast.

Hij was een begrip onder uitgevers van boeken, kranten en tijdschriften. Hofmeester zag Nederland door de lenzen van zijn camera groeien. De Flevopolders, de Deltawerken, bruggen en snelwegen, nieuwbouwwijken. Maar zijn favoriete onderwerp was de Rijnmond, de wederopbouw van het verwoeste hart van Rotterdam. De stad bruiste van het leven. Hij zag alles vanuit de wolken: de Maashaven, de Rijnhaven, de onstuimige groei van de Botlek, de Europoort, de aanleg van de metro. Hofmeester begreep dat zijn werk historische waarde zou krijgen. Hij was zuinig op zijn archief, dat naar schatting twee miljoen foto's telt. Dat ongelofelijk mooie archief is nu voor het eerst ontgonnen. Dit boek toont een greep uit die rijke collectie.

Afgedrukt op groot formaat, zodat de beelden, gemaakt tussen 1950 en 1990, goed tot hun recht komen. Rotterdam, van Hoek van Holland en Maasvlakte tot Bolnes. Een nostalgische vogelvlucht door de jaren heen. Niet eerder zijn zo veel Rotterdamse wijken vanuit de hoogte in één boek gepubliceerd. Alles is herkenbaar, maar je beseft ook: wat is er in die halve eeuw ongelofelijk veel veranderd.

315 foto's. Stuk voor stuk intrigerende parels uit een waardevol archief.

Luxe uitgave, hardcover | 290 x 240 mm | 304 pagina's | 315 foto's | Teksten: Nederlands/Engels

Speciaal voor jou: bestellers van het boek krijgen gratis een luchtfoto van Bart Hofmeester met een afbeelding van de coverfoto met origineel stempel van de fotograaf op de achterzijde. Formaat foto: 20 x 26,5 cm.

;
+ FOTO MET STEMPEL
€39,
95