Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Historisch Leeuwarden

PER PERSOON Vanaf €69,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Hotel Post-Plaza & Grand Café is gevestigd in het stadscentrum van Leeuwarden. Het oude postkantoor van Leeuwarden is omgetoverd tot een stoer en hip Grand Café.
Te boeken t/m december 2021.

Hartje centrum historisch Leeuwarden

Hotel Post-Plaza & Grand Café is gevestigd in het stadscentrum van Leeuwarden. Het oude postkantoor van Leeuwarden is omgetoverd tot een stoer en hip Grand Café. In zowel het oude postkantoor als de naastgelegen oude Gratama bank bevinden zich de luxe hotelkamers. Beide panden zijn monumentaal en aan elkaar verbonden middels een glazen loopbrug.

De 82 kamers zijn van alle gemakken voorzien waaronder flatscreen TV, laptopkluis, koffie & thee faciliteiten, een luxe badkamer met regendouche en gratis wifi. Alle kamers zijn rookvrij.

In het Grand Café van Post-Plaza kan je genieten van zowel ontbijt, lunch als diner. Het is dagelijks geopend van 07:00 tot 01:00 en zullen er de meest heerlijke authentieke gerechten en dranken geserveerd worden. De Barista brandt hier zijn eigen koffiebonen en in de avonduren maakt de barman of vrouw hier de meest verassende creaties.

Post-Plaza Hotel & Grand Café ligt in een rustige straat, gelegen op 2 minuten loopafstand van het stadscentrum. De oude gevangenis ‘’Blokhuispoort’’ ligt in het verlengde van de Tweebaksmarkt waaraan Post-Plaza gelegen is. Op steenworp afstand vind je het Fries Museum en het Keramiek museum. Het station is slechts 1200 meter bij het hotel vandaan, de dichtstbijzijnde bushalte is Blokhuisplein en is op 300 meter loopafstand.

Hofstad Leeuwarden

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht, maar bovenal Nassau-stad. Een stad met verrassende winkels, boeiende musea, spetterende evenementen en een historisch centrum met meer dan 500 monumenten.

Ook leuk om te doen
Stadswandeling met gids

Een stadswandeling is bij uitstek de manier om de stad te leren kennen. Bij VVV Leeuwarden liggen verschillende routes klaar waarmee je zelf op pad kunt. Ook is het mogelijk om de stad te verkennen onder leiding van een doorgewinterde gids. De wandeling duurt anderhalf tot twee uur en gaat ondermeer langs het voormalige Stadhouderlijk Hof en de Oldehove.

Data: elke woensdagmiddag in de maanden juli en augustus
Tijd en plaats: 14:00 uur, bij VVV Leeuwarden.
Kosten: € 4,- per persoon, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee.

Praamvaren Grachtentour

Je komt op het afgesproken tijdstip op de kade aan de Nieuwestad in Leeuwarden. Hier ligt een praam met schipper en gids voor je klaar. Je gaat een uur door de grachten van Leeuwarden varen. Ontdek bijvoorbeeld het Naauw, de Kelders, de Voorstreek, Hoekstereind, Ee buurt, Prinsentuin, Schavernek en de Nieuwestad.

Fietsen

Het is heerlijk fietsen in en om Leeuwarden. Er zijn diverse routes verkrijgbaar bij de VVV-shop of online aan te schaffen via dewebshop.

‘Kijk nou es!’

5 fietsroutes rondom Leeuwarden. Alle routes zijn circa 35 km. lang. Een boekje met de routes is te verkrijgen bij de VVV en is online te bestellen. Ook zijn de routes afzonderlijk of is een deel van een route te downloaden op MP3-formaat.

Elfstedenroutekaart

Ook de fietsroutekaart langs de Friese Elfsteden is verkrijgbaar in de winkel van de VVV, deze routekaart is eveneens online te bestellen in de webshop van VVVLeeuwarden.

Keramiekmuseum Princessehof

Zodra keramiek in de menselijke geschiedenis opduikt, zien we dat de makers het verfraaien. In vorm, met decoraties en glazuur. Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken. Zo vertelt keramiek ons de geschiedenis van de mens. Van alle culturen, van alle tijden.

Hedendaagse kunstenaars gaan nog verder. Zij gebruiken de zeggingskracht van keramiek: van gebruiksvoorwerp naar beeldende kunst.

De mooiste keramiek vind je verzameld in Keramiekmuseum Princessehof. In aansluiting op de vaste presentaties, organiseert het museum tentoonstellingen, die een verrassende kijk geven op de veelzijdigheid van de historische en eigentijdse keramiek.

De openingstijden van het museum zijn: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie over de huidige tentoonstellingen is te vinden op de website van het Keramiekmuseum Princessehof.

Natuurmuseum Fryslân

Het Natuurmuseum Fryslân is een museum voor kinderen, ouders en grootouders. Iedereen die wel eens een potvis van dichtbij wil zien, een rondje boven Fryslân wil vliegen of over de bodem van een sloot wil lopen kan hier terecht. Zelf doen en beleven staat centraal in het museum!

Het thema van het museum is de natuur van Fryslân. Drie verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. In de tijdelijke expositiezaal zijn wisselende tentoonstellingen te zien waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

De openingstijden van het museum zijn: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Informatie over de huidige tentoonstellingen is te vinden op de website van het Natuurmuseum Fryslân. Winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2012.

Fries Museum/Verzetsmuseum Fries Museum aan het WilhelminapleinHet Fries Museum is het grootste provinciale museum van Nederland. Op dit moment zitten ze midden in een verhuizing. In september 2013 opent het nieuw gebouwde Fries Museum aan het Wilhelminaplein. Bekijk voor meer informatie de website van het Fries Museum.

Funshoppen… kijk, dat is ’t mooie van Leeuwarden

Leeuwarden is een funshopstad bij uitstek. In het monumentale stadscentrum vind je tal van bijzondere winkeltjes. De Nieuwestad is de hoofdstraat, deze wordt gesplitst door één van de vele stadsgrachten die Leeuwarden rijk is. Op deze winkelstraat komen tal van kleinere winkelstraatjes uit waar de meest verrassende boetiekjes te vinden zijn. Van chocolaterie tot sneakershops en van interieurdesigners tot ijsspecialisten. Bovendien is er iedere laatste zondag van de maand, van 12.00 – 17.00 uur, koopzondag in Leeuwarden en in december zelfs ieder zondag.

;

Praktische informatie

Inbegrepen

- 1 overnachting
- 1 x een Fries ontbijt
- 1 x 3-gangendiner in het Grand Café
- koffie/theefaciliteiten op de kamer
- Post-Plaza shopper (1 per kamer)
- een stadsplattegrond
- per boeking 1 paar Camelia slippers t.w.v. €25 cadeau

Actievoorwaarden & kortingen

- Prijs: €69 per persoon in een tweepersoonskamer met aankomst t/m december 2020. Aankomst op vrijdag en zaterdag is €74 per persoon. Vanaf januari 2021 is de prijs €72,50 per persoon.
- Optionele upgrades, op aanvraag via info@nuwegexclusief.nl:
- Deluxe kamer €10 per kamer per nacht
- Superior kamer €20 per kamer per nacht
- Kinderkorting bij 2 volbetalende personen op de kamer: kinderen t/m 2 jaar in eigen zelf mee te brengen kinderbedje gratis.
- Voor 2 volwassenen en 1 kind t/m 12 jaar boekt je een deluxe kamer tegen een toeslag van € 10 per nacht. Je betaalt voor het kind dan € 32,50 voor logies en ontbijt.
- Voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 12 jaar boek je een superior kamer tegen een toeslag van € 20 per nacht. Je betaalt voor de kinderen dan € 32,50 per kind voor logies en ontbijt.
- Let wel deze kamers zijn op aanvraag. Je stuurt dan een mail naar info@nuwegexclusief.nl
- Wanneer je een 3- of 4-persoonskamer voor volwassenen wilt boeken, gelden dezelfde toeslagen voor de kamertypes. De derde en eventueel vierde persoon op de kamer betaalt daarnaast dezelfde arrangementsprijs.
- Toeristenbelasting: €1.50 p.p.p.n. ter plaatse te voldoen.
- Toeslag 1-persoonskamer: € 30 per nacht.
- Boekingskosten: €15 per boeking.

PER PERSOON
Vanaf
€69,
00