Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Let op: Archeon is vanwege de corona maatregelen tot en met 2 maart gesloten.

Beleef de geschiedenis in Archeon 

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was. De gebouwen, hutten en huizen hebben echt in ons land gestaan of staan er nog steeds. Breng een bezoek aan het Romeins Museum en ontdek de échte vondsten uit Zuid-Holland.

Prehistorie  

Ga mee op reis: héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Hier maak je kennis met de jager en ontdek je hoe zij leefden. In de mooie mesohut zie je hoe men vroeger woonde. Daarna ga je door naar de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.

Romeinse tijd  

In het Romeinse stadje staan onder andere een badhuis, een tempel en een Romeinse herberg. Ook kun je meedoen aan vele activiteiten zoals: exerceren, Romeinse massage, een fibula maken of de kruidenspeurtocht.

Middeleeuwen  

In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook kun je aan de slag met een vilten armbandje, zwaardvechten of boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Romeins Museum  

Tijdens de introductiefilm word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van ons land. Ga daarna als echte archeoloog te werk op de verschillende laboratoriumtafels. Onderzoek echt archeologisch aardewerk en raak skeletmateriaal van dieren aan. Veel Romeinse vondsten uit Alphen aan den Rijn vertellen het verhaal van de soldaten, maar ook van de lokale bewoners. Ontdek hoe de Romeinen schreven (en probeer het zelf), kijk wat voor wapens ze droegen en waar ze mee betaalden.

Activiteiten

Alle activiteiten gaan door. Zo zijn ze allemaal ruimer opgezet zodat er 1,5 meter afstand aanwezig is. Attributen worden na elke ronde schoon gemaakt. Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er 1,5 meter afstand is. Volg de route, borden en aanwijzingen van de medewerkers ten alle tijden op.

Kerstvakantie: Vier de Winter met ijsbaan

Archeon opent de poorten voor ‘Vier de Winter’ in het Archeon. Het park is omgetoverd tot een Hollandse Winter Wereld. Ook dit jaar ligt de ijsbaan er spiegelglad bij voor een heerlijke schaatsrit. Natuurlijk mag de warme chocomel na afloop niet ontbreken. Tot besluit is de gezellige fakkeloptocht. In het middeleeuwse Klooster en de Romeinse herberg worden heerlijke winterse gerechten geserveerd. Beleef een complete winterse dag uit, terug in de tijd! Dit evenement vindt plaats vanaf 19 december 2020 t/m 3 januari 2021 van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Hoe werkt het?

Stap 1. Druk op de groene bestelknop.
Stap 2. Rond het bestelproces af.
Stap 3. Je ontvangt je tickets direct in je mailbox. Je kunt het ticket t/m 28 maart 2021 verzilveren
Stap 4. Ga naar https://www.archeon.nl/nl/reserveer-jouw-bezoek.html 
Stap 5. Reserveer je gewenste aankomsttijd
Stap 6. Neem het ticket geprint of op mobiel mee. 
Bekijk hier de actuele coronamaatregelen.

;

Praktische informatie

Archeon 

Locatie
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Nederland
Bekijk de routebeschrijving

Openingstijden
Bekijk hier de actuele openingstijden.

Parkeren
Archeon beschikt over een eigen parkeerterrein met voldoende parkeerplaatsen, ook voor elektrische auto's en mindervaliden zijn er parkeerplaatsen ingericht. Het parkeertarief bedraagt €7,95. Je kunt online een parkeerticket kopen of in het park.