Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Magnolia
Met deze Magnolia planten kweek je binnenkort al mooie bloemen. Plant de magnolia’s buiten op een zonnige plek. De planten hebben namelijk zo'n 6 zonuren per dag nodig. Wanneer je ze op een goede plek plant en goed verzorgt, kun je na een jaar al genieten van jouw zelfgekweekte bloemen.

De Magnolia is een goed soort voor een wat kleinere tuin. Dit proces duurt echter wel een aantal jaren. De licht geurende, stervormige bloemen zijn veelal puur wit of lichtroze en verschijnen eind maart/begin april voordat de bladeren zich ontvouwen. Net als alle andere magnolia-soorten is Magnolia stellata geen wintergroene struik.

Onderhoud
Het is een makkelijke heester die weinig verzorging vraagt. Snoeien is niet nodig. Magnolia kan op bijna alle grondsoorten, let alleen op als de grond weinig waterdoorlatend is. Geef als het kan de Magnolia een beschutte plek zodat hij beschermd wordt tegen koude wind. De bloemen zullen hierdoor minder snel bruin worden.

Inhoud pakket – set van 3
- 1x Magnolia Susan
- 1x Magnolia Stellata
- 1x Magnolia Soulangeana

Inhoud pakket – set van 6
- 2x Magnolia Susan
- 2x Magnolia Stellata
- 2x Magnolia Soulangeana

Bij ontvangst zullen de producten tussen de 30 en 40 cm zijn inclusief p9 kwekerspotje. Wanneer je ze plant, worden de plantjes groter. Hoe groot precies, verschilt per rozenplant. Lees hier meer informatie over de verschillende soorten Magnolia's en hoe deze te planten.

;

Praktische informatie

Magnolia

- Deze actie geldt zolang de voorraad strekt.
- Planten kunnen niet worden geretourneerd.

Handig om te weten

Hoe plant je de Magnolia?

In ontvangst nemen van de planten
Wanneer je de planten in ontvangst neemt, is het wenselijk deze meteen te planten. Lukt dit niet, volg dan onderstaande stappen:
- Bedek de wortels en zet de plant in uw tuinhuis of garage.
- Laat een plant nooit onbeschermd tegen wind en regen buitenstaan.
- Zorg ervoor dat de wortels niet uitdrogen. Bijvoorbeeld door het potje met de wortels in een grote plastic zak te stoppen en vervolgens wat vochtige grond in deze zak te doen.
- Doe dit niet langer dan 1-2 dagen.

Planten
Plant de planten op een zonnige, maar beschutte plek, zodat deze beschermd wordt tegen de koude wind. De planten kunnen doorgaans het hele jaar gepland worden. Uitzonderingen hierbij zijn wanneer
het te warm is of wanneer het vriest.

Stappen:
1. Laat voorafgaand aan het planten, de planten even in lauw water staan. Zo kunnen de wortels zich goed vol zuigen. Geef de plant niet overmatig veel water.
2. Graaf vervolgens een gat dat ruim genoeg is voor de wortels van de plant, ongeveer 1,5 keer de grootte van de kluit.
3. Vul het gat op met ongeveer 5 liter potgrond, beweeg af en toe met de plant zodat de wortels goed contact maken met de grond.
4. Druk de grond rustig aan rondom de plant en klaar ben je.

Soorten Magnolia's

Magnolia Susan
Magnolia Susan is een dwergvorm uit Amerika die zo'n twee meter hoog wordt. De bloemblaadjes zijn vrij smal en staan sierlijk uit als de bloem zich helemaal opent. Ze zijn roze van kleur, aan de binnenzijde wat lichter. De bloemen verschijnen in grote aantallen. Door velen wordt deze hybride beschouwd als de beste van de acht Amerikaanse nieuwigheden, die bekend staan als The Girls of The Sisters.

Magnolia Stellata
De stermagnolia Magnolia Stellata is een vrij kleine struik die bloeit met stervormige bloemen, prachtig voor de kleine tuin.

Magnolia Soulangeana
Magnolia Soulangeana bloeit met grote wit met roze opstaande bloemen. De bloemen lijken op die van een tulp, daarom wordt de Magnolia ook wel in het Nederlands Tulpenboom genoemd. Dit is een rijkbloeiende Beverboom die al vanaf april uitbundig begint te bloeien, voordat het blad uitloopt.

Vanaf