Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Gustav Klimt Schilderij 'Dame met waaier'

€455,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
De "Dame met waaier" is een van de laatste twee schilderijen van Klimt. De foto stond nog op de schildersezel van de kunstenaar in zijn atelier toen Klimt stierf.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Gustav Klimt

De "Dame met waaier" is een van de laatste twee schilderijen van Klimt. De foto stond nog op de schildersezel van de kunstenaar in zijn atelier toen Klimt stierf. In 1994 werd het op een veiling verkocht voor meer dan $10 miljoen.

Het behoort tot Klimt's "Golden Style". Geïnspireerd door Byzantijnse mozaïeken, voegde hij decoratieve kleurvlakken toe aan een gouden bed als set edelstenen. Zijn lichaamsrepresentaties hebben een subtiele sensualiteit, waarvan de vormen oplossen in sierlijke, maar ook geometrisch gekleurde vlakken. De "Dame met waaier” draagt een wijde, kimono-achtige jurk met motieven van een Chinees drakenkleed. Aziatische motieven bedekken de achtergrond. Achter het hoofd van de "Wally" is een feniks te zien, waarvan de staartveren eruit zien als een verlengstuk van het kapsel, daarnaast een reiger of kraanvogel en lotusbloemen.

De feniks is een symbool van onsterfelijkheid en wedergeboorte. In China staat het voor geluk en loyaliteit, net als de reiger staat de kraanvogel voor gelukkige, oude dag. In de Chinese traditie kunnen de lotusbloemen worden geïnterpreteerd als een symbool van liefde en gelukkig huwelijk, in het boeddhisme staan ze voor de leer van de Boeddha en zijn ze over het algemeen een symbool van zuiverheid.

Origineel: 1917/18, olieverf op doek, privécollectie.
Schilderijen als briljante reproductie volgens de Fine Art Giclée-methode op 100% katoenen kunstenaarscanvas en opgespannen op een spanraam. Gelimiteerde editie van 499 exemplaren. Afmeting ca. 77 x 77 cm.

;
€455,
00