Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
(Tijdelijk) niet beschikbaar

Liefdes- en machtsdrama door het Charkov City Opera & Ballet
Het had niet veel gescheeld of deze opera was niet door Verdi geschreven. Een eerdere opera faalde en Verdi had gezworen nooit meer te componeren. Echter, de directeur van het beroemde La Scala in Milaan lokte hem met de opdracht van Nabucco. De rest is geschiedenis. De opera was een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoor-lied Va Pensiero, is een van de meest bekende operamelodieën. Het wordt nog steeds het onofficiële volkslied van Italië genoemd en betekende de grote doorbraak van Verdi.

Nabucco vertelt het verhaal van koning Nabucco van Babylonië en zijn strijd tegen de Joden. Als de Joden zijn dochter Fenena gevangen nemen ontspint zich een liefdes- en machtsdrama. Zowel Fenena als haar vermeende zus Abigaille zijn verliefd op Ismaele, de neef van de koning van de Joden. Als Abigaille tegen hem ten strijde trekt wil ze de Joden sparen in ruil voor de liefde van Ismaele. Als hij dit weigert is ze uit op de heerschappij over Babylonië, wat in handen is van haar bevrijdde zus. Gebrand op macht neemt zij met hulp van de Hoge Priesters de troon over en zweert op wraak op haar zus.Stersolisten uit Kiev
Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Opgegroeid onder de vleugels van het Staats Opera & Ballet Theater, heeft het gezelschap in 2018 de stap gemaakt om te verzelfstandigen en is daarmee het eerste private opera & ballethuis van Oekraïne. Het gezelschap werkt samen met de beste stersolisten uit Kiev die over de gehele wereld op het toneel te zien zijn. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Aïda, De Parelvissers en La Traviata samen met een Nederlands artistiek team naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden muzikaal begeleid door het Philharmonie Orkest van Charkov onder de muzikale leiding van Jeroen Weierink. Het Charkov City Opera & Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om de klassieke operatitels op hoog niveau te ervaren!

;

Praktische informatie

Nabucco

Meerdere data en locaties beschikbaar. Bekijk hier alle speeldata.

Vanaf