Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Carmina Burana | vanaf november 2021

€10 KORTING Vanaf €29,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Meer dan 130 musici voeren het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit tijdens een exclusieve concertreeks in Nederland. Bestel nu kaarten met €10,- korting!
De ticketprijzen zijn afhankelijk van de datum, tijd en rang en de vanaf prijs geldt zolang de voorraad strekt. De prijzen zijn inclusief servicekosten per ticket en exclusief €1,85 transactiekosten per bestelling.

Meer dan 130 musici vertolken muzikaal meesterwerk

Carmina Burana terug in Nederland

Dirigent Raymond Janssen tekent samen met het International Symphony Orchestra uit Lviv en het nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’ voor een grootse uitvoering van de ‘Carmina Burana’. In 2019 trok deze concertreeks volle zalen en verbrak alle records. Niet voor niets behoort de Carmina Burana – mede dankzij het wereldberoemde ‘O Fortuna’ - tot de meest populaire muziekstukken ter wereld. Meer dan 130 musici voerden het muzikale meesterwerk van componist Carl Orff uit en de publieke belangstelling was massaal. Uit enquêtes onder het publiek bleek het gezelschap te worden gewaardeerd met een 9,2. Een waardering om trots op te zijn! Een reprise in 2021 kon dan ook niet uitblijven. Van 1 t/m 28 november komt de Carmina Burana terug naar Nederland voor een beperkt aantal uitvoeringen. De voorverkoop is van start gegaan!

Geniet van elk moment dat geluk brengt. Deze boodschap vormt het centrale thema van de ‘Carmina Burana’, een muzikaal meesterwerk van de hand van componist Carl Orff. In de 13de eeuw bezongen rondtrekkende monniken en studenten - als reactie op de strenge en vrome idealen van de kerk - het genot van de liefde, de drank en het zwerversleven. Orff gebruikte hun Latijnse en Duitse teksten als basis van zijn ‘Carmina Burana’ en liet zich inspireren door uiteenlopende muzikale bronnen. Het resultaat is een krachtig en opzwepend muziekstuk vol met voortstuwende ritmes. Mede dankzij de uitzonderlijke koor- en orkestbezetting maakt dit van elke uitvoering een intense belevenis. Het meest beroemde stuk uit de Carmina Burana is zonder twijfel ‘O Fortuna’. Het heeft anno 2020 een iconische status bereikt en is toegepast bij tientallen commercials, als basis voor hedendaagse hits en werd gebruikt bij films als Excalibur en The Doors. Dirigent Raymond Janssen presenteert tijdens zijn uitvoering van de Carmina Burana een overweldigende versie van dit spectaculaire nummer dat direct het hoogtepunt van het concert vormt.

De organisatoren van het evenement houden de berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten en houden zich aan de richtlijnen. 

;

Praktische informatie

Carmina Burana

Carmina Burana is in november 2021 in verschillende theaters te zien!

Meerdere locaties beschikbaar. 

Concert Informatie

Titel: Carmina Burana – Carl Orff

Uitvoerenden:
Orkest: International Symphony Orchestra uit Lviv
Koor: Het Nationale koor van Oekraïne ‘Dumka’
Dirigent: Raymond Janssen
Solisten: Mariana Bulicanu – sopraan
Valentin Roceveanu – tenor
Iordache Basilic – bariton

Eugene Kruk - Viool

Voor programma*:
I Georges Bizet Carmen Ouverture

II Camille Saint Saëns Danse Bachanale uit de opera ‘Samson et Dalila’

III Jules Massenet Meditation uit de opera ‘Thaïs’ Eugene Kruk - solist

IV Antonin Dvorak Ouverture Carnival

V Myroslav Skoryk Melody

VI Mykola Lysenko Taras Bulba

VII Aram Khachaturian Sabre Dance

*Wijzigingen voorprogramma onder voorbehoud.

Pauze

Carl Orff’s – Carmina Burana

Tijdsduur concert:
Deel 1: 45 minuten
Deel 2: 65 minuten

FILENAME | Promotekst Carmina Burana L-M-K 2021

€10 KORTING
Vanaf
€29,
00