Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

Auguste Rodin Sculptuur ‘De denker’ in brons

€2112,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
‘De denker’ door Auguste Rodin. Dit magnum opus van de belangrijkste Europese beeldhouwer van zijn tijd wordt gezien als een symbool van de menselijke scheppingskracht. Versie in edel brons, gegoten volgens de verlorenwasmethode.
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

Auguste Rodin

Dit magnum opus van de belangrijkste Europese beeldhouwer van zijn tijd wordt gezien als een symbool van de menselijke scheppingskracht. ‘Hij droomt’, zegt Rodin over zijn meesterwerk. ‘Langzaam komt het vruchtbare idee in zijn hersenen tot rijping. Plots is hij geen dromer meer, maar een schepper.’ Al een kwarteeuw nadat het beeld was gemaakt, werd ‘De denker’ een Frans nationaal monument. Het monumentale beeld werd geschonken aan de stad Parijs en in 1906 feestelijk onthuld voor het Panthéon in Parijs. LE PENSEUR DE RODIN OFFERT, zo luidt de inscriptie op de sokkel. Een bronzen afgietsel staat in de tuin van Rodins laatste verblijfplaats in Parijs, het huidige Musée Rodin.

Origineel: Musée Rodin, Parijs. Gemaakt in 1880, gesigneerd. Museumreplica. Versie in edel brons, gegoten volgens de verlorenwasmethode. Fijn gepatineerd en gepolijst. Hoogte 38 cm, op een voet van diabas (natuursteen). Formaat voet 20 x 5 x 23 cm.

;
€2112,
00