Reclamefolder.nl Webwinkel
  • Fantastische aanbiedingen
  • Speciaal voor jou geselecteerd
  • Eenvoudig en snel te bestellen
Terug naar alle aanbiedingen

August Macke Schilderij 'Zonnige weg'

€405,-
Topaanbieding Snelle service Betaal veilig
Helder geel, helder rood, krachtig blauw: de intensiteit en unieke helderheid van de kleuren zijn typerend voor het werk van August Macke (1887-1914).
De levertijd bedraagt 1 à 2 weken.

August Macke

Helder geel, helder rood, krachtig blauw: de intensiteit en unieke helderheid van de kleuren zijn typerend voor het werk van August Macke (1887-1914).

In 1911 richtte Macke samen met Marc, Kandinsky, Jawlensky en Münter de legendarische kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter op. Ook leerde hij Robert Delaunay kennen, met wie hij zeer hecht bevriend raakte. Beïnvloed door het orphisme van Delaunay gaf Macke licht en schaduw niet langer weer door lichte en donkere kleurdelen, maar liet hij het contrasteffect volledig voortkomen uit de helderheid van de kleuren, zoals bij zijn 'Zonnige weg' ('Sunny Path') uit 1913. De gezichten zijn niet geschilderd, het individuele karakter van de figuren is niet toegankelijk. Ze vervagen binnen de kleurgebieden. De kijker ziet een kleurcompositie die de schoonheid van de wereld belicht.

Origineel: 1913, olie op karton, LWL-Landesmuseum für Kunst und Kulturgeschichte, Münster.

Briljante reproductie volgens de Fine Art Giclée-methode rechtstreeks op kunstenaars canvas en opgespannen op een spanraam. Gelimiteerde oplage van 499 exemplaren, met nummering en certificaat op de achterzijde. Ingelijst in handgemaakte echt houten lijst. Formaat 64 x 41 cm. Exclusieve Ars Mundi-editie. Levertijd 1 tot 2 weken.

;
€405,
00